ingatlanpiac

2019.11.07. 13:30

Tizenhétszeres a különbség a legolcsóbb és legdrágább Heves megyei utca között

Az Ingatlan.com legfrissebb elemzéséből kiderül, Heves megye melyik településein juthatunk hozzá a legolcsóbban ingatlanhoz, s hogy átlagosan melyik utcában vásárolhatóak a legdrágábban lakások, házak.

Mellik Alexandra

Forrás: Shutterstock

Új bajnoka van a budapesti lakáspiacnak: az utcaszintű bontás szerint 2018-ban 1,596 millió forintos négyzetméterárral a Dorottya utca vette át az első helyet a 2017-ben 1,346 millió forinttal listavezető Hunyad lejtőtől – áll az Ingatlan.com elemzésében, amely a hivatalos és a saját adatok alapján mutatja be a legdrágább és legolcsóbb lakásokat és az aktuális keresletet.

Balogh Lászlót, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjét arról kérdeztük, Heves megyében melyek a legszegényebb és leggazdagabb települések, utcák az ingatlanárak tekintetében. Az adatokból kiderült, legolcsóbban ingatlanhoz Tarnazsadányban lehet hozzájutni négyzetméterenként 21 ezer forintos vételáron. Ezt követi Tófalu, 23 ezer/négyzetméterrel, majd Kömlő, Pély és Mezőtárkány.

Heves megyében legdrágábban Egerben juthatunk ingatlanhoz. A megyeszékhely egyik legköltségesebb utcája a statisztika szerint a Kocsis Bernát utca, ahol például egy lakást átlagosan 365 ezer forint/négyzetméter áron vásárolhatunk meg. Ez egy átlagos, 55 négyzetméteres ingatlan esetében meghaladja a 20 millió forintos vételárat. Annak, aki ide szeretne költözni, s még nagyobb ingatlanra vágyik, bizony fel kell kötnie azt a bizonyos nadrágot, hiszen ez 70 négyzetméternél – ami nagyjából egy 3 szobás lakásnak felel meg – 25 millió forintot is jelenthet. A második legdrágább egri utca a Dr. Bakó Ferenc, ahol egy lakás átlagára 355 ezer forint négyzetméterenként. A dobogó harmadik fokát a Leányka utca foglalja el 351 ezer forint/négyzetméteres vételárával. Itt egyébként családi házhoz is hozzájuthattunk, borsosabb áron ugyan, 371 ezer forintért négyzetméterenként. Egy 80 négyzetméteres családi ház így akár a 30 millió forintot is meghaladhatja. A negyedik, illetve az ötödik helyen a Kossuth Lajos és Mekcsey István utca áll.

Heves megye 10 legdrágább utcáinak listáján 9 egri mellett a tizedik helyet a gyöngyösi Páter Kiss Szaléz utca foglalja el. A lakások ára itt négyzetméterenként 326 ezer forint. Az országban egyébként a legolcsóbb ingatlanok tavaly a Békés megyei Mezőhegyesen cseréltek gazdát, az Ómezőhegyes majorban eladott lakások négyzetméteréért 20 ezer forintot adtak a vevők. Így az országon belül a legdrágább és legolcsóbb ingatlanok négyzetméterára közötti különbség nyolcvanszoros volt 2018-ben, egy évvel korábban még hetvenszeres volt az eltérés. Heves megyében ez az árkülönbség tizenhétszeres is lehet.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában