díszkivilágítás

2019.11.05. 11:31

Ünnepi díszbe öltöztetik Egert: közel 440 dísz kerül az oszlopokra

Ugyan messze van még a karácsony, az adventi készülődés jeleire máris felfigyelhetünk.

G. Zs.

Hamar megjelentek a karácsonyi dekorációk

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A kirakatok lassan megtelnek ünnepi lakásdekorációkkal, egyes boltokban pedig már csokimikulások néznek vissza ránk a polcokról. A városgondozás sem tétlenkedik...

Itt-ott már megjelent a lámpaoszlopokon a karácsonyi díszkivilágítás, ezért is kerestük meg Városgondozás Eger Kft.-t. Kérdésünkre azt a tájékoztatást adták, hogy október 14-én kezdték meg az ünnepi dekorációk kihelyezését, először a külső városrészeken, így például a Mátyás király, a Deák Ferenc, a Törvényház, Cifrakapu és a Rákóczi utakon, illetve a Szépasszonyvölgyben. Ezután fokozatosan haladnak munkatársaik a belvárosi utak és utcák felé.

Hamar megjelentek a karácsonyi dekorációk Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Idén az oszlopokra közel 440 dísz kerül a megyeszékhelyen. A belváros díszítését a hagyományosan népszerű adventi vásár kezdetére kell befejezni, azaz november 23-ig, tudtuk meg. A városüzemeltetés munkatársainak két hónapon át tartó munkájának köszönhetően borul majd ünnepi díszbe Eger.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában