Szorosabbra fűznék a kapcsolatot

2019.12.17. 17:49

Kínai delegáció látogatott a gyöngyösi kórházba

Kínai testvérvárosából, Luoheból érkező delegáció látogatta meg a napokban a gyöngyösi Bugát Pál Kórházat, tájékoztatott T. Bokros Mária, az intézmény sajtóreferense.

Heol

bty

Forrás: beküldött

A csaknem hárommilliós lakosú városból érkező vendégek vezetője az ottani orvosképző egyetem igazgatója volt, aki elmondta: szívesen látnák a gyöngyösi orvosokat, ápolókat a kínai városban, és szívesen küldenének ottani gyógyítókat a mátraaljai kórházba.

Nyitottak a kínaiakkal való együttműködésre Fotó: beküldött

Weisz Péter, a gyöngyösi gyógyintézmény főigazgatója és dr. Assani Omar orvosigazgató az együttműködésben sok lehetőséget látnak, az angolul jól beszélő kollégák tapasztalatszerzése mind Gyöngyösön, mind Luoheban sok előnnyel járhat szavaik szerint.

A kínaiakat elkísérte dr. Bujdosó Zoltán, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusának igazgatója is a kórházba. Kiderült, a campusnak a kínai egyetemmel már jó kapcsolatot sikerült kialakítani, így segíthetik az egészségügyi együttműködést is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában