ajándékozás

2019.12.04. 17:20

Kis betegeket látogatott meg a tűzoltók Mikulása az egri kórházban

Négy éve érkezik tűzoltóautón a kórházba a nagyszakállú.

Sz. K.

Fotó: Daniel Beran

Idén is tűzoltóautóval látogatta meg a beteg gyerekeket a nagyszakállú szerdán a Markhot Ferenc Kórházban, ahová nem érkezett üres kézzel. Dr. Mátrai Zsolt, a gyermekosztály megbízott osztályvezető főorvosa úgy fogalmazott, tizenkét fiatal fekszik náluk. Remélik, ezek a pillanatok elfeledtetik velük a betegséget, s talán meg is gyorsítják a gyógyulást.

Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi szóvivő kijelentette, négy éve, hogy a Mikulás hivatásos tűzoltókkal megy a kicsikhez. A cél, hogy örömet szerezzenek a fiataloknak, s oda varázsolják az ünnep hangulatát. Hozzátette, a gyöngyösi Bugát Pál Kórházba és a hatvani Albert Schweitzer Kórházba pénteken látogat el a Télapó.

Szerdán a Neumann János Gimnázium diákjai is vittek adományt az egri osztályra, a Rendelőintézeti Mikulás a munkatársak gyermekeit lepte meg, a Máltai Szeretetszolgálat és a Egri Dobó István Gimnázium tanulói a rendelőintézetben található gyereksarokba hoztak ajándékot, a Cukorbetegek Egri Egyesülete pedig fejlesztő könyveket adományozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában