ünnep

2019.12.22. 17:59

Meggyújtották a negyedik adventi gyertyát Egerben

Már negyedik éve, hogy az Eger Advent ideje alatt megvásárolt bögrékből befolyt összeget rászorulóknak vagy intézmények adják.

G. Zs.

Az adventi koszorú negyedik gyertyáját dr. Ternyák Csaba egri érsek gyújtotta meg a betlehemi Születés Templomában égő örökmécsesből származó béke lánggal, melyet a 212. sz. Bornemissza Gergely Cserkészcsapat hozott el a megyeszékhelyre.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere a jótékonyságot emelte ki vasárnapi, ünnepi beszédében. Örül annak, hogy az utóbbi hetekben város szerte rengeteg akció és kezdeményezés volt az elesettebbek megsegítésére. Már negyedik éve, hogy az Eger Advent ideje alatt megvásárolt bögrékből befolyt összeget rászorulóknak vagy intézmények adják.

Idén az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport kapta a támogatást, melyet a polgármester a színpadon adott át Kovács Józsefnek, a csoport vezetőjének. Az eseményt Ivády Erika és Szívós Győző színészek tették még emlékezetesebbé. Elhangzottak Márai Sándor és Pilisznky János karácsonyi versei is az ünnepi délutánon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában