műtárgyak

2019.12.04. 13:24

Tizenegyezer fényképes és szöveges dokumentumot publikálnak

Kétszáz műtárgyat fotóznak, digitalizálnak profi minőségben a Dobó István Vármúzeum Baktai úti raktárbázisán – jelentette ki Novákné Mlakár Zsófia történész, muzeológus, gyűjteményi és állományvédelmi osztályvezető kedden az épületben.

Sz. K.

Elmondta, mindez a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia nevű országos program keretében valósul meg, melyben ötven múzeum vesz részt, köztük az egri is. A projektet a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum vezeti. Létrehoztak egy olyan mozgólabort, amelyben kollégáik fotó- és műhelyfelszereléssel, s egy 3D-s szkennerrel dokumentálják a műtárgyakat. További kétszázat a Dobó István Vármúzeum csapata fotóz.

Nagy munkában a mozgó fotólabor szakembere Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A múzeumok műtárgyaiból 11 ezer fényképes és szöveges dokumentumot publikálnak a Magyar Nemzeti Múzeum Muzeumap online gyűjteményében – közölte a muzeológus. – Ehhez a Dobó vármúzeum a fő műveivel és az utazás témához illő tárgyakkal járul hozzá. Intézményünk négyszáz tárgyat publikál a saját, s a Nemzeti Múzeum honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában