megyei közgyűlés

2020.01.31. 14:31

A kórház is beszámolt a tavalyi évéről a közgyűlés előtt

Tíz napirendi pontot tárgyalt a Heves Megyei Közgyűlés pénteki ülésén.

M. H.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Mindezek előtt a képviselők Czinege László r. dandártábornokhoz, megyei rendőrfőkapitányhoz intézhettek kérdéseket. Faragó Tamás képviselő arra kérte a dandártábornokot, tájékoztassa őt arról, milyen az állomány feltöltöttsége. Azt választolta, jelenleg 64 betöltetlen állás van, a legnehezebb helyzettel a gyöngyösi kapitányság küzd. Az első pont a Markhot Ferenc Kórház szakmai tevékenységéről szólt. Dr. Vácity József főigazgató három pontot emelt ki a beszámolóból.

– Kórházunkban nincs munkaerőhiány, nem távozott az utóbbi időben külföldre egy orvos sem, sok fiatal dolgozik az intzéményben. Fontos, hogy harmincharmadik hónapja adósságmenetesen gazdálkodunk, az idei évet 130 millió forint plusszal kezdtük. Tavaly összesen közel 900 millió forintot fordíthattunk műszerbeszerzésre, illetve intézményi beruházásokra – tette hozzá.

Vígh Attila képviselő arra volt kíváncsi, mi a titka a kórháznak. A főigazgató elmondta, három évvel ezelőtt megfogalmazódott bennünk egy szándék, s tenniakarás, ezt az egész kollektíva szem előtt tartja. A grémium tudámusul vette a tájékoztatót, ahogy a másodikat is, mely Heves megye lakosságának egészségi állapotát mérte fel.

A negyedik pont elnöki jelentés volt. Kiderült, dr. Juhász Attila Simon, a közgyűlés elnöke az általános tartalék felett négy millió forinttal rendelkezett, ezt az irodák kifestésére, padlófelújításra kölötték. Az ezt követő javaslatokat 12 igennel fogadta el a testület. Szó volt egyebek mellett megyei területrendezési terv társadalmasítása során beérkezett négyszáz véleményre adandó válaszok elfogadásáról is. A grémium megszavazta az igazgatási szünetről szóló javaslatot, eszerint a nyári időszakban július 20-tól augusztus 23-ig, a téli időszakban pedig december 21-től 2021. január 3-ig tart. Az utolsó napirendi pont a közgyűlés elnökének szabadság-ütemezésre tett javaslatot, kiderült, dr. Juhász Attila Simon 46 nap szünetet tarthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában