zászló

2020.01.27. 14:00

A siroki zászló is megy a Budapest-Bamakóra

Idén a siroki zászló is elkíséri a Budapest-Bamaco Rally résztvevőit a kihívásokkal teli versenyre.

B. K.

Mint azt Tuza Gábor polgármestertől megtudtuk, a versenyen a siroki születésű Nagy Ferenc is részt vesz, s magával viszi a siroki zászlót is a különleges túrára. A fiatalember szülei ma is Sirokban élnek és büszkék fiukra, aki vállalta a különleges megmérettetést. A siroki zászló egyébként jó ideje járja a világot. Aki a községből különleges útra készül a világ különböző tájaira, rendre magával viszi a helyiek jelképét és lefotózza azt.

Idén elkíséri a siroki zászló is a rally versenyzőket. Fotó: beküldött

A január 31-én Budapestről rajtoló egyik autón Sirok címere is feltűnik majd, és alaposan megkocsikáztatják, mivel idén minden eddiginél messzebbre viszi a futam a résztvevőket, egészen Nyugat-Afrika szívéig. Az útvonal nehéz és kihívásokkal teli lesz.

A rally történetében először Guineába és Sierra Leonébe is ellátogatnak a versenyzők. A verseny, 4×4 túra és a túra kategóriában induló járművei szinte azonos útvonalon teljesítik a távot. A 4×4 túra kategória indulóinak több lesz a földutas, nehéz szakasz, sokkal több kihívással, mint eddig valaha.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában