juttatások

2020.01.19. 11:30

A városvezető emelné a települési támogatásokat Kiskörén

Még több támogatást kapjanak a kisköreiek, ezt kezdeményezte Magyar Csilla polgármester. Segítenék egyebek között az időseket, a közalkalmazottakat és a fogyatékkal élők gondozóit.

Szabó Katalin

Magyar Csilla szerint cél, hogy az ellátórendszer kiterjedjen a lakosság minél szélesebb körére

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Amennyiben a képviselők többsége is rábólint, a városvezető kezdeményezése jóvoltából több juttatást kaphatnak a település rászorulói, és ez igen sokakat érint. Magyar Csilla elmondta, az idei költségvetéshez kapcsolódik egyes juttatások módosítása.

– Ha adhatunk, akkor adjunk többet! Remélem, hogy Kisköre képviselőinek többsége is támogatja elképzeléseimet, amelyek segítik a lakosság mindennapjait, és erősítik a helyben boldogulást – részletezte a polgármester.

Kifejtette, havonta ötezer forint értékben helyi cafeteriát nyújtanának a közalkalmazottaknak. Ezt évente egyszer, Széchenyi Pihenőkártyában kaphatnák a város közintézményeiben tevékenykedők. A települési támogatások között szerepel a javaslat szerint az időskorúaknak adott összeg évi ötezer forintra emelése, az ingyenes gyógytornász-, pszichológus- és masszázsszolgáltatás. Terv a jelzőrendszeres segítségnyújtás biztosítása alapvető települési támogatásként. A fogyatékkal élő fiatalt vagy felnőttet gondozóknak évente kétszer tízezer forintot juttatnának – részletezte.

Magyar Csilla szerint cél, hogy az ellátórendszer kiterjedjen a lakosság minél szélesebb körére
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Magyar Csilla úgy fogalmazott, az önkormányzati munka egyik legnagyobb kihívása az, hogy a települési támogatás minden rászoruló csoport számára rendelkezésre állhasson. Az erről szóló rendelet felülvizsgálata, a minél szélesebb hozzáférhetőség érdekében kell, hogy történjen. A védendő csoportok ellátáshoz juttatása erkölcsi kötelessége a testületnek, emelte ki.

– Kezdeményezésem arra irányul, hogy az ellátórendszer kiterjedjen a lakosság minél szélesebb körére úgy, hogy a gyermekek, idősek mellett azok is ellátáshoz jussanak, akik átmenetileg megváltozott egészségi állapotúak, illetve fogyatékkal élnek.

A településen futó pályázatoknak fontos szerepe van az igények meghatározásában és azok kiszolgálásában. Így kerültek a javaslatba a szolgáltatási elemek, amelyek időszakos támogatást jelentenek az igénylőnek – közölte. Hozzátette, régi vágya jelzőeszközzel ellátni a kiszolgáltatott időseket, e szolgáltatást kell kiterjeszteni a teljes településre. A cafeteria-ellátás a helyben dolgozó közalkalmazottak megbecsülését szolgálná, s enyhíthetné a képzett munkaerő hiányát.

– A képviselők kötelessége és felelőssége, hogy a segítségre szorulók mellett figyeljenek azokra is, akik tudásukkal, munkájukkal a köz érdekét szolgálják. Az önkormányzati munkában döntéseinket a költségvetés készítésekor és betartásakor csak a közösségi értékek mentén hozhatjuk – hangsúlyozta a polgármester. A döntést február 15-ig hozzák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában