VISONTA

2020.01.22. 15:42

Bírságot szabtak ki a Mátrai Erőműre

Vízszennyezési bírságot szabott ki a Mátrai Erőműre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – közölte a szervezet portálunkkal.

M. H.

A bírságot megállapító határozat az erőmű üzemeltetésében lévő Őzse-völgyi ipari víztározóból kibocsátott szennyezett víz által a befogadó felszíni vizekben okozott rendkívüli vízszennyezés miatt indított eljárásban született.

Ahogy arról júliusban beszámoltunk, napokon át bűzös, habos víz folyt a Bene-patakban Detknél, közel a Mátrai Erőműhöz. A víz először zöld volt, majd szürkés illetve fekete iszapos lett, mint a mocsár – mondta egy helyi hölgy. Az ügyben érintett hatóságok bejelentés alapján vizsgálatokat indítottak. A katasztrófavédelem mint vízügyi hatóság később úgy ítélte meg, az Őzse-völgyi ipari víztározóból leeresztett, magas szervesanyag-tartalmú víz okozta a patakok szennyeződését. A hatóság ezt követően indított vízszennyezési bírság kiszabására irányuló eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában