Beruházás

2020.01.26. 11:30

Elkészültek Átányban az energiatakarékos szociális bérlakások

Az öt lakóingatlant szociális alapon rászoruló családok vehetik majd igénybe.

All-focus

– Megérkeztek a szociális bérlakásokra vonatkozó lakhatási engedélyek. Kisebb hiánypótlásokat még el kell végezni, de az ingatlanok belül elkészültek, s lakhatóvá váltak – tájékoztatott Jámbor Dénes polgármester.

Úgy fogalmazott, hogy az önkormányzati tulajdonú öt lakóingatlant szociális alapon rászoruló családok vehetik majd igénybe.

– A testületi ülésen megalkotjuk a szociális lakásról szóló rendeletet, ezután pedig elindítjuk a pályáztatást – mondta.

A polgármester a szociális lakást mutatja Fotó: beküldött

Korábban a faluvezető arról beszélt, hogy a passzív – energiatakarékos – épületek magukon viselik a régi építészeti jeleket, tehát kívülről úgy néznek ki, mint a régi tornácos falusi házak, de valójában modern a technológiájuk és az elrendezésük is. Megjegyezte, minden irányból vastagon szigeteltek, továbbá akadálymentesek. Az ingatlanok belsejében található egy nagy élettér: nappali, étkező, konyha, ezenkívül az ott lakókat szolgálja majd két háló, egy mozgáskorlátozottaknak is jó fürdőszoba és előszoba, s kialakítanak egy galériát is.

Ternay Andrea projektmenedzser korábban ismertette, hogy a beruházások az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Lakhatási beruházások megvalósulása Átányban elnevezésű pályázatának keretében készültek el, körülbelül kétszázmillió forintból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában