szegénysor

2020.01.23. 19:48

Gyöngyöspatán nem tapasztalható az ellenségeskedés

Hétköznap délelőtt az utcákat járva nem tapasztalhatók ellenségeskedés jelei, de azért találkoztunk rendőrjárőrrel is.

T. O.

Most roma többség jár az iskolába Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

Járjon-e kártérítés azoknak a roma gyerekeknek, akiket éveken át elkülönítve tanítottak az iskolában? Elfogadnák-e a pénz helyett felajánlott képzési lehetőséget? Képes lenne-e kifizetni a bíróság által megítélt összeget az önkormányzat a saját költségvetéséből?Egyebek mellett azért kerestük fel a települést, hogy ezekre a kérdésekre is választ kapjunk.

Most roma többség jár az iskolába Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Főleg romákat szerettünk volna megszólaltatni az elmúlt hetek történései kapcsán, de vagy elsiettek mellettünk, vagy elhárították a lehetőséget. A jelek szerint a városban élők jelentős részét mostanság jobban foglalkoztatja, hogy az egyik, a szegénysoron élő család mesés összeget, huszonötmillió forintot nyert kaparós sorsjegyen.

Mindent egybevetve, hétköznap délelőtt az utcákat járva nem tapasztalhatók ellenségeskedés jelei, de azért találkoztunk rendőrjárőrrel is. Van, aki szerint messziről jött emberek szítják az indulatokat, amelyek az egy évtizeddel ezelőtti ellentétek kiéleződése után napjainkra csillapodni látszanak.

Cikkünk folytatását elolvashatja a Heves Megyei Hírlap pénteki lapszámában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában