Hatvanéves az iskola

2020.01.10. 17:04

Szent István életét jeleníti meg a Hatvanban felavatott dombormű

Hatvan esztendeje nyitotta meg kapuit a Szent István Sportiskolai Általános Iskola, a korábbi „négyes”, a szocializmus időszakában Hámán Katóról elnevezett újhatvani oktatási intézmény.

T. O.

Szent István életét jeleníti meg a dombormű

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Albert Péter

A jubileumi ünnepségen Szabó Zsolt országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: István király az egyik legerősebb alapja a magyarok történelmének, hiszen egy olyan államot alapított, amelyre büszkék lehetünk.

Szent István életét jeleníti meg a dombormű Fotó: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

A diákok műsorát követően leleplezték a jubileum alkalmából készített domborművet. Kovács János igazgató elmondta, sokat gondolkodtak azon, hogy milyen alkotással lehetne méltó módon emléket állítani a kerek évfordulónak, végül Szent István életét jelenítették meg domborművek segítségével. Pálffy Katalin képzőművész munkája István király életútjának fontosabb állomásait ábrázolja. Az alkotást Farkas László plébános áldotta meg.

Az intézményben másik kerek évfordulót is ünnepelnek: az létesítmény húsz évvel ezelőtt vette fel Szent István király nevét. A szülői munkaközösség új iskolazászlót ajándékozott a tanodának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában