Az olvasás szeretete

2020.02.18. 17:04

Egész napos Felolvasó-maratont tartottak a Tinódiban

A kedden megrendezett felolvasó maraton már hagyomány az intézmény életében.

Sz. M. L.

Fotó: Huszar Mark

József Attila műveiből olvastak fel tanulóink és pedagógusaink kedden reggel hét és délután öt óra között folyamatosan az iskola könyvtárában – mondta el a Heol kérdésére Rázsi Botond Miklós, tagintézmény-vezető. Csakúgy, mint az előző években, idén is csatlakozott Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola a Felolvasó-maratonhoz, melyet kedden rendeztek meg szerte a Kárpát-medencében, s immár hagyománnyá vált az intézmény életében.

A felolvasó maraton hagyománnyá vált az intézmény életében Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Az ilyen jellegű kezdeményezések az ismeretterjesztésen felül azért is hasznosak, mert kötetlen formában szereznek tudást a gyerekek, s ily módon fogékonyabbak is az új ismeretekre. Összehozza a közösséget is, hiszen egy-egy tanóra helyett lehetőségük van egymás előadását hallgatni és megvitatni a témát.

Szinte az egész iskola aktív második osztálytól felfelé, de az elsős osztályokat is igyekszünk bevonni, nekik tanáraik olvasnak fel. Azért is különleges és hatékony az Erdélyből indult esemény, mert a nebulók tudják, hogy egy hatalmas közösség részeivé válnak ezen a napon – részletezte a vezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában