gyöngyöspatai iskolaügy

2020.02.05. 16:37

Egyeztetés: gyöngyöspatai sérelmekről beszélgettek

Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség országgyűlési képviselője spontán egyeztetésre hívta a tüntetők képviseletében a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökét, Csemer Gézát és egy, a kártérítésben érintett gyöngyöspatai fiú édesanyját.

Sz. M. L.

Amint arról már beszámoltunk, a település iskolájának szegregációs ügyében zajló kártérítési egyeztetés apropóján hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a városban. Az eseményt követően az honatya a személyes találkozón, ismét felhívta az érintettek figyelmét: senkinek nem lesz jó, ha a helység csődbe megy.

A közel negyedórás, sajtótájékoztatót követő spontán párbeszéd során elhangzottak mindkét oldal álláspontja és érvei.

– Végre tisztességgel megbeszéljük azt, hogy kinek mi a sérelme.Úgy mondjuk el, mi történt, hogy ne bélyegezzük meg egymást – jelentette ki Horváth László a társalgás elején.

Azzal érvelt, hogy ha a település beleroppan a kártérítési ügybe, s nem működik az orvosi ügyelet, megszűnik a szociális étkeztetés, azt kivétel nélkül minden polgár megszenvedi.

– A tizenhét éves fiamat ki kellett, hogy vegyem az iskolából, mert kétszer bukott – közölte Farkas Attiláné, majd elmondta: a gyermeke – iskoláztatása előtt – szinte száz százalékos tesztet írt. Ám az összevont osztályok miatt nem megfelelő oktatás következményeként, kortársaihoz képest, lemaradásokkal küzd.

További részleteket a Heves Megyei Hírlap csütörtöki számában olvashatnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában