beruházás

2020.02.17. 13:22

Korszerűsítik az egri nővérszállót

A projekt után az épület ötven lakó befogadására lesz majd alkalmas.

Sz. M. L.

Négy városban is megújulnak az egészségügyi szakellátók szálláshelyei. Az európai közbeszerzéseknek szentelt uniós weboldalon megjelent hirdetményben a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ Eger, Miskolc, Szekszárd és Zalaegerszeg intézményeihez keres kivitelezőket.

A szakdolgozók megtartásához fontos a szálló Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A megyeszékhely belvárosában, az Eger-patak és a kórház szomszédságában álló épületet újítanák fel, ami a projekt után ötven lakó befogadására lesz alkalmas majd. Az 1980-as években nővérszállóként létrejött épület állapota – a közbeszerzés szövege szerint – az építéskori technikai színvonalat tükrözi, de időközben az anyagai, épületszerkezetei korszerűtlenné váltak, illetve erősen elhasználódtak, tönkrementek.

Szegedi Erzsébet, a Mar­khot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet sajtóreferense a Heol megkeresésére további hírekkel nem tudott szolgálni. Pillanatnyilag az intézmény is csak annyit tud, hogy jelenleg keresik a kivitelezőt. Várhatóan a február 28-i hátáridő letelte után tisztázódnak majd a pontos részletek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában