mátravasút

2020.02.23. 14:56

Remek fotókon örökítették meg a Mátra legendás gőzösét, Gyöngyit

Komka Péter is megörökítette a Mátrába hazatért felújított gőzöst.

HEOL

Gyöngyös, 2020. február 20. Molnár János mozdonyvezetõ a felújított, 490,2005 pályaszámú Gyöngyi nevû gõzmozdony vezetõállásában Gyöngyösön 2020. február 20-án. 2018-ban kezdõdött meg a Mátravasút Gyöngyös-Lajosháza-vonal pályájának és az üzemhez tartozó gördülõ állománynak a felújítása 635 millió forint kormányzati támogatás segítségével. Elsõként a pályaszakaszt újították meg, majd ezt követte a jármûvek korszerûsítése. A leghosszadalmasabb felújításon Gyöngyi gõzös esett át Debrecenben, ahol a mozdony kazánrendszere, csõrendszere és futómûve is teljesen megújult. MTI/Komka Péter

Fotó: Komka Péter

Mint arról korábban már beszámoltunk, 2018-ban kezdődött meg a Mátravasút Gyöngyös-Lajosháza-vonali pályájának és az üzemhez tartozó gördülő állománynak a felújítása, 635 millió forint kormányzati támogatás segítségével. Elsőként a pályaszakasz újult meg, majd ezt követte a járművek korszerűsítése. A leghosszadalmasabb felújításon Gyöngyi gőzös esett át. A debreceni mozdonydoktornál pihenő öreg hölgy kazánrendszere, csőrendszere és futóműve is teljesen megújult, így kedden hazatérhetett Gyöngyösre.

A legendás gőzösről az MTI díjnyertes fotóriportere, Komka Péter készített sorozatot a napokban:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában