gyöngyöspatai iskolaügy

2020.02.18. 18:21

Rétvári Bence: bíznak a Kúria érdemi vizsgálatában

A kormány bízik abban, hogy a Kúria áprilisi eljárásában érdemben vizsgálja majd a gyöngyöspatai iskolaügy alperesi indítványait – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden budapesti sajtótájékoztatóján.

Heol

Számtalan olyan indítvány volt a tankerület és az önkormányzat részéről, amely „szerintünk érdemben befolyásolták volna a döntést”, de sem az első-, sem a másodfokú bíróság nem foglalkozott velük érdemben – jelentette ki Rétvári Bence. Hozzátette: talán a legfontosabb indítvány az volt, hogy azokat a diákokat, akik a bíróság szerint alacsonyabb minőségű képzésben részesültek, oktatással, képzéssel segítsék.

Úgy fogalmazott, „abban bízunk, hogy a Kúriának most áprilisban kezdődő vizsgálata ezeket érdemben megnézni, átvizsgálja, és dönt, hogy valóban ezek kellőmértékben kerültek megvizsgálására, vagy nem (...) az első- és másodfokú bírósági eljárás során.” – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában