eger

2020.02.13. 15:26

Ungár Péter: több szélerőművet kellene telepíteni

Abszurd a kormány szélenergia-tiltása – e címmel tartott sajtótájékoztatót Ungár Péter, az LMP, Magyarország Zöld Pártja országgyűlési képviselője csütörtökön Egerben a városháza előtt.

M. H.

– Orbán Viktor éveleji sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Magyarország nem ad ki több engedélyt szélerőmű kapacitásra. Számunkra ez teljesen értelmezhetetlen. A Magyar Villamos Művek Zrt. álláspontja szerint hazánk nem használja ki azt a szélenergia kapacitást, ami a rendelkezésre áll. Pontosan tudjuk, hogy ez a fajta energia nem lesz a legfontosabb forrás az országban, de azt is tudjuk, hogy a jelenleginél sokkal jobban ki lehetne ezt használni. Onnan tudható, hogy ez piaci alapon is megtérülhet, mert egy magyar cég magánúton fejleszt szélerőműveket. A kormány nem adott magyarázatot arra, miért döntöttek a tiltás mellett. Az amit állítanak, miszerint az élővilágnak kárt okoz a szélerőmű, nem igaz. Vannak ugyanis olyan technikák, melyekkel ezt el lehet kerülni. Hazánk északi és nyugati tájain telepíthetnénk szélerőműveket – részletezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában