fejlesztés

2020.03.11. 15:31

Szebb és korszerűbb lett a bükkszéki kicsik második otthona

Hosszú előkészítési időszak előzte meg a helyi napköziotthonos óvoda felújítását, amelyet egy nyertes pályázatnak köszönhetően szerdán hivatalosan is átadtak.

B. K.

Fotó: Nemes Robert

Az ünnepélyes avatón Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és Sági Ferenc, a a község polgármestere köszöntötte a kicsiket, az óvodapedagógusokat és a szülőket. A múlt században épült intézményre ráfért a korszerűsítés, hiszen évtizedekig szolgálta a település családjait. Elhangzott, több mint negyvenhat millió forintot fordíthattak az intézményre a Széchenyi 2020 program keretében. Az Európai Uniós támogatás felhasználásával megvalósuló fejlesztés eredményeképpen jelentősen javultak az épületek energetikai mutatói, s ezáltal az önkormányzat üzemeltetési költségei is csökkennek.

Mostantól sokkal takarékosabban működik a helyi intézmény. Fotó: Nemes Róbert/Heves Megyei Hírlap

Több eredménytelen közbeszerzést követően, tavaly június 19-én az önkormányzat és a Kállay-term Kft. aláírta a kivitelezői szerződést. A munkálatok során hőszigetelték a külső falakat, nyílászárókat cseréltek, szigetelték a padlásfödémet. Megújult a fűtési rendszer, illetve tizenöt darab napelemet helyeztek fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában