gratulálunk!

2020.04.12. 11:35

Egri a magyarországi légimentés első női paramedikusa (fotók)

Csathó Mónika, az egri mentőállomás kivonuló mentőtisztje a minap állt szolgálatba Miskolcon mint a magyarországi légimentés első női paramedikusa.

Heol

Forrás: Magyar Légimentő Nonprofit Kft.

A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. és az Országos Mentőszolgálat fotókat is közölt Csathó Mónika szolgálatba állásáról.

Csathó Mónikával korábban is készített már cikket a Heol. A 2018-ban induló Szív City, az Országos Mentőszolgálat „Hősképző” rendszere kapcsán.

Légimentés

A mentőhelikopter személyzete három főből és egy láthatatlan segítőből áll. Elől ül a pilóta és a paramedikus, az utastérben pedig az orvos és a páciens foglalnak helyet. A helikoptervezető a felelős azért, hogy a csapat a lehető leghamarabb és a legbiztonságosabban az esethelyszínre érjen és a legközelebbi alkalmas területen leszálljon. Ekkor kezdődik a csapat egészségügyi személyzetének a szakmai munkája, aminek sokan az életüket köszönhetik.

A helikopteren rendelkezésre állnak azok az egészségügyi berendezések és felszerelések, amelyekkel intenzívterápiás szintű ellátást lehet nyújtani a betegeknek. Az Országos Mentőszolgálat Irányító Csoportjától kapott feladatok ennek megfelelően lehetnek akár nem azonnali beavatkozást igénylő speciális szállítást igénylő szállítási feladatok is, ahol nem csak a szállítás gyorsasága, de a közben biztosított feltételek is meghatározóak. A magas szintű szakmai felkészültségen túl a személyzet minden tagjának több éves és folyamatos gyakorlat szükséges ahhoz, hogy ezt a munkát megfelelő szinten és időben elvégezzék.

Ki lehet paramedikus? Mentőápoló illetve mentőtiszti végzettséggel és gyakorlattal rendelkező személy. További részletek ITT olvashatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában