születésnap

2020.04.10. 11:26

Videóhívással köszöntötték szerettei a 100 éves Irénke nénit Bélapátfalván

Száz esztendős lakót köszöntöttek csütörtökön a Bélapátfalvi Idősek Otthonában.

Heol

Fekete Istvánné Irénke néni századik születésnapját a rendkívüli helyzetet figyelembe véve szerény körülmények között ünnepelték meg, tájékoztatta portálunkat Tóth Erzsébet, az intézmény vezetője. Lakótársa és a gondozási részleg dolgozója verssel, zenével és közös énekléssel köszöntötte az ünnepeltet. Nem maradt el a torta és a tűzijáték sem, s hozzátartozói is részesei voltak a megható születésnapnak, videóhívás segítségével köszöntötték az ünnepeltet, szem nem maradt szárazan az online beszélgetés alatt. Mint Tóth Erzsébet írta, az ünnepelt hét éve lakik az intézményben, előtte Füzesabonyban lakott.

Fotó: beküldött

Mint legidősebb lányától, Balázs Bélánétól megtudtuk, Irénke néninek négy gyermeke, hat unokája, öt dédunokája és három ükunokája van. Jászdózsán született, majd Vámosgyörkben élt családjával, később Füzesabonyba költözött.

- Jól érzi magát Bélapátfalván, jók hozzá az ápolók, mi is hetente látogatjuk, de sajnos egy hónapja nem láthattuk. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki megszervezte, megcsinálta az ünnepséget, nem felejtették el ezt a napot, s mi is felköszönthettük őt. Ha felszabadítják az idősotthont, bent is megünnepeljük majd. Hálásak vagyunk a Jóistennek, hogy megengedte, hogy megérje a századik születésnapját – mondta Balázs Béláné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában