évforduló

2020.05.15. 15:01

Ajándékkal köszöntötték Heves mentőseit

A hazai szervezett életmentés 133. és az Országos Mentőszolgálat fennállásának 72. évfordulóját ünnepelték.

Sz. K.

Melegszendvics- és mikrohullámú sütővel bővült ajándékozással a mentőállomás

Forrás: Hevesi Hírportál

Fotó: Jakab Tibor

A mentők napján fáradhatatlan, áldozatos munkájukért mondott köszönetet, s nagyrabecsülése jeléül nyújtotta át ajándékát a hevesi mentőállomás dolgozóinak Szabó Zsolt, a dél-hevesi térség országgyűlési képviselője és Sveiczer Sándor Heves polgármester.

A hazai szervezett életmentés 133. és az Országos Mentőszolgálat fennállásának 72. évfordulóját ünnepelték múlt vasárnap.

– A mentősök komoly, embert próbáló feladatot látnak el helyben is, ezért igyekszünk könnyíteni a nehéz napokat – jelentette ki a városvezető. – Korábban egy magas nyomású autómosót, nagy képernyős LED-televíziót és új, benzines fűnyírót ajándékoztunk a hevesi mentőállomásnak, most melegszendvics- és mikrohullámú sütővel érkeztünk.

Szabó Zsolt hangsúlyozta, a kormány 2022-ig ismételten többlépcsős egészségügyi bérfejlesztéssel támogatja a mentős dolgozókat.

Melegszendvics- és mikrohullámú sütővel bővült a mentőállomás
Fotó: Jakab Tibor / Hevesi Hírportál

– Tervezzük a hevesi mentőállomás épületének jövőbeli korszerűsítését, fontos feladat a térségben élők ellátása érdekében egy 24 órás esetkocsi munkába állítása is – fűzte hozzá a honatya. – Az elmúlt időszakban országosan 400 új mentőautó állhatott szolgálatba és egyéb fejlesztések is elősegítik, hogy a mentősök hatékonyan végezhessék munkájukat. Az új autók beszerzésével 4,7 esztendő lett az országban használatban lévő kocsik átlagéletkora. Az elmúlt évek fejlesztései nyomán most 255 mentőállomás van, 107-et felújítottak, 21 erre vár. Modernizálták a mentők eszközparkját is. Beszereztek navigációs berendezéseket, 300 defibrillátort, 150 lélegeztetőgépet. Jelenleg 40 mentőautót különítettek el arra, hogy a koronavírusos vagy vírusgyanús betegeket segítse, a mentők napján 20 új mentőautót kapott az Országos Mentőszolgálat.

Emellett az idén minden egészségügyi dolgozónak – köztük a mentősöknek is – 500 ezer forint pluszjuttatást biztosított a kormány, elismerve az áldozatos munkát, a járványhelyzetben tanúsított helytállásukat. A koronavírus-járvány is mutatja, mennyire fontos az egészségügyben a mentősök fáradhatatlan, tiszteletet érdemlő munkája – tette hozzá a térség országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában