tájékoztatás

2020.05.25. 12:10

Eger is csatlakozott A legszebb konyhakertek programhoz

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata nyolcadik alkalommal csatlakozott Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz, mely keretében ismételten meghirdeti helyi versenyét.

HEOL

A kezdeményezés sikerprogrammá nőtte ki magát, 2019-ben 378 település több mint 21 ezer kertművelője vett részt a programban – tájékoztatta portálunkat Szalay Andrea, az egri polgármesteri hivatal sajtóreferense.

Közlése szerint a program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet. Az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között.

2020 A biodiverzitás éve „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos program kiemelt témája „Sokszínűséget, sokféleséget a kertbe!” A kiemelt téma azt célozza, hogy a kertekben minél több fajt és fajtát ültessenek a „kertesek”, alkalmazzák a növénytársítást, a zöldség- és gyümölcsfélék mellett a gyógy- és fűszernövények, vadvirágok is kapjanak helyet.

Az országos program keretében szeretnék, hogy:

- a kerteket élettel megtölteni, hogy ne legyen egyetlen elhagyatott, műveletlen kert sema díszkertek ágyásaiba visszavinni, bejuttatni a konyhakerti növényeket, gyümölcsöket,

- a kertművelő ember munkáját megbecsülni, mindenki elé példaként állítani,

- a konyhakertművelő kultúránkat megőrizni, azt minél több embernek átadni,

- a birtokunkban lévő tudást összegyűjteni és megtanítani a fiataloknak, hogy milyen a frissen szedett zöldség és gyümölcs zamata.

A jelentkezések benyújtásának határideje 2020. június 15.

A helyi versenyben történő részvételhez jelentkezési lap kitöltése és benyújtása szükséges. „A legszebb konyhakertek” részletes pályázati felhívása és jelentkezési lapja a városi honlapról (www.eger.hu) letölthető, illetve a Polgármesteri Hivatal Dobó István tér 2. sz. alatti és Kossuth Lajos u. 28. sz. alatti portaszolgálatán rendelkezésre áll. E-mailben a [email protected] címre lehet megküldeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában