Sajtótájékoztató

2020.05.29. 13:19

Fidesz: Mirkóczki megcsúfolja a demokráciát

A város cégei élén történt cseréket nehezményezi a helyi szervezet.

S. S.

– Nehéz időszakon vagyunk túl, amelyet a kormány időben meghozott intézkedéseinek köszönhetően sikeresen átvészeltünk – jelentette ki Martonné Adler Ildikó, a Fidesz egri elnöke a párt helyi szervezetének pénteki sajtótájékoztatóján. A városi elnök szerint a vírus elleni védekezés idején élő különleges felhatalmazás a polgármestereknek is többlet jogokat adott.

- Mirkóczki Ádám egri polgármester visszaélt a helyzettel, mert nem volt hajlandó konzultációra az ellenzékkel – fogalmazott.

Oroján Sándor, a közgyűlési Fidesz-frakció vezetője felsorolta azokat a – szavai szerint – demokráciát megcsúfoló polgármesteri intézkedéseket, amelyeket Mirkóczki egy személyben meghozott. Ezek legsúlyosabbika az önkormányzati cégek vezetőinek cseréje. – Folyamatos hazudozás folyik arról is, hogy pénzügyileg kivérezteti a kormány az önkormányzatot – fogalmazott. Ellenpéldaként említette azt 120 millió forintos többlettámogatást, melyet dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott közbenjárására kap a város a Pozsonyi úti új óvoda építéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában