gasztrOnline

2020.05.01. 19:00

Hatvanban rendhagyó főzőversennyel ünnepelték május elsejét (fotók)

Finomabbnál finomabb ételeket főztek a jelentkezők, és a verseny végén – több kategóriában – eredményt is hirdettek.

T. Z.

20200501 - Május 1-i online főzőversenyen a Márkus család, Hatvan - Albert Péter, AP - HMH

Gasztronline Majális, avagy mit főzök május 1-jén otthoni főzőversenyt hirdetett a Grassalkovich Művelődési Ház. A pénteken megtartott eseményre – a veszélyhelyzetre való tekintettel – online került sor, és bárki jelentkezhetett, aki szerette volna bizonyítani főző- és alkotótehetségét.

A verseny korán reggel kezdődött, a művelődési ház Facebook-oldalán található leírás szerint 9 órakor mindenkitől vártak egy rövid bemutatkozást videó vagy fotó formájában. Ezt követően 11 órakor volt esedékes a második bejelentkezés, ahol a versenyzők beszámoltak arról, hogy állnak éppen a főzéssel. Végül 13 órakor az elkészült ételekről töltötték fel fotót vagy videót az esemény oldalára.

A nap végén több kategóriában is győztest hirdettek. Előétel-leves kategóriában Suhánszki Dávid és családja (füstölt harcsa saláta ágyon) bizonyult a legjobbnak, főétel kategóriában a Márkus család (sertésszűz zöldborsómártással) szerezte meg az első helyet, a desszert kategóriában pedig a Süteam csapat Pavlova tortája győzött.

Az Imre család (borsos tokány és Duna hullám) valamint a Németországból bejelentkező Gódor Gábor (bográcsos székelykáposzta) alkotása különdíjat érdemelt ki.

A versenyre készített ételek mindegyikét megtekintheti az esemény Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában