fatelepítés

2020.05.13. 08:41

Négyszáz újabb facsemete került földbe Sirokban

A korábban ültetett fák egy része elpusztult, most ezeket is pótolták.

Heol

Tavaly tönkrementek, idén pótolják a faállományt

Fotó: beküldött

A településen két éve határoztak arról, hogy a község határában, szakaszosan ezer császárfát ültetnek el annak érdekében, hogy a tervezett biofűtőművet ezzel táplálják majd.

Tuza Gábor polgármester lapunk érdeklődésére elmondta, a napokban félig garanciában, félig kedvezményes áron négyszáz újabb csemetét kaptak, vettek.

Tavaly tönkrementek, idén pótolják a faállományt / Fotó: beküldött

– A tavalyi év nem volt igazán szerencsés a császárfacsemetékre. Először szárazság volt, ezt még megoldottuk locsolással, később azonban annyi eső esett, hogy szinte folyamatosan víz alatt voltak a tövek. Két, három éve korábban már kibírták volna a növények, ám az elmúlt évben sajnos a csemeték egy része elpusztult. Most ezeket pótoljuk, illetve a megmaradtakat kapálják, tányérozzák a közmunkások – nyilatkozta a község vezetője.

Ez a munka jelenleg azokon a helyszíneken folyik, ahol korábban telepítették a fákat. Abban bíznak, hogy az idei nyár kedvez a csemeték növekedésének, és így pár év múlva mint már megújuló energiaforrást tudják haszno­sítani őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában