turizmus

2020.05.28. 07:00

Pünkösdkor már a siroki, a kisnánai és az egri vár is várja a látogatókat

Jó hír a pünkösdi hosszú hétvége előtt, hogy kedvelt kirándulóhelyeink, történelmi váraink is készen állnak a látogatók fogadására.

B. K.

Kisnánán újra megnyitják majd pünkösdre a várkaput Archív

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Igaz, a múzeumokba, az épületekben lévő kiállítóhelyekre még nem léphetünk be, ám a várakat és környéküket már bejárhatjuk. Az egri vár szabadtéri területei május 9-e óta látogathatók, mégpedig sétajegy ellenében. A hatévesnél kisebb gyerekek és a hetven év fölöttiek számára a belépés ingyenes. Az egri állandó lakcímmel rendelkezőknek sem kell fizetniük. A sétajegy megvásárlásával egy, az Egri vár vitéze által tartott szabadtéri tárlatvezetésen vehetnek részt, melyek az információs ponttól indulnak megadott időpontokban.

Kisnánán újra megnyitják majd pünkösdre a várkaput Archív fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A siroki vár környéke is megújult, már itt is bejárhatók a szabadtéri területek. Az önkormányzat a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal közösen újították fel a várhoz vezető korlátokat. Így biztonságosabbá vált a meredek út utolsó kétszáz métere. A látogatókat kérik, hogy a biztonsági előírásokat a szabadban is tartsák be.

Kisnána vára is megnyitotta kapuit. Az előírásokat figyelembe véve annak teljes területe látogatható, de a rendezvényteremben nem tartanak 3D-vetítést. Kérik a vendégeket, hogy a másfél méteres távolságot tartsák meg. Szeptember végéig 10 és 17 óra között tart nyitva a létesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában