változás

2020.05.28. 12:59

Részlegesen visszaáll a helyi közlekedés Gyöngyösön

Az iskolakezdésnél további módosítás várható, de a régi, sűrű menetrend semmiképp nem fog visszaállni.

Sz. M. L.

Fotó: Czimer Tamas

– A tömegközlekedést nagy valószínűséggel nem tudjuk tovább fenntartani a régi formában, mondhatjuk, hogy szinte megszűnik gyöngyösön – mondta csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján Hiesz György polgármester.

Kitért arra is, hogy részlegesen visszaállítanak egyes járatokat június 2-tól. Lesz egy útvonal a város északi és déli része között, egy a dombiként ismert városrész felé. Egy járatpár pedig közlekedik az ipari parkok irányába is a városközpontból. Ezek a buszok nap folyamán, két irányban, arányosan elosztva, a reggeli és a délutáni órákban közlekednek majd.

Az iskolakezdésnél további módosítás várható, de a régi, sűrű menetrend semmiképp nem fog visszatérni. Az is felmerült, hogy a jövőben személyszállítással, kisebb járművekkel oldanák meg a közösségi közlekedést a buszok helyett.

Szólt a polgármester arról is, hogy a Volánbusz Zrt. éves beszámolóját elfogadja a városvezetés, tavalyról közel 40 millió túlfizetéssel rendelkezik az önkormányzat. Ezt nem kívánják felhasználni, hanem visszafizetésre kérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában