Felújítás

2020.05.29. 14:00

Végre megújulhat a több mint száztíz éves sarudi iskola

Hamarosan elkezdődik a felújítás a sarudi általános iskolában, a településen bíznak abban, hogy nem lesz az enyészeté a régi épület.

Szabó Katalin

– A Poroszlói Vass Lajos Általános Iskolában több mint 254 millió forintos, a sarudi tagintézményében közel ötvenmilliós beruházás indul – tájékoztatott Sarud polgármestere. Tilcsik István elmondta, tantermeket, s az alsó szint folyosóját újítják meg, emellett akadálymentesítik a bejáratot. Új térburkolatot is kap az intézmény udvara a fejlesztésnek köszönhetően.

– Bízunk benne, hogy újra elindulunk a fejlődés útján – fogalmazott a községvezető. – A beruházás reményt ad arra, hogy a száztíz éves ingatlan nem lesz az enyészeté.

Hangsúlyozta, hogy a napokban induló beruházást követően az önkormányzat 180 millió forint pályázati forrásból folytatná az épület rekonstrukcióját.

– Ebbe beletartozik majd az iskola külső részének megújítása, s egy héjazat- és nyílászárócsere is. Fő célunk, hogy még az idén végezzünk e feladatokkal – tette hozzá.

Az egri tankerület nyerte a pályázatot, melynek jóvoltából javulnak a tanítás feltételei Archív fotó: beküldött

Toldiné Diószegi Éva, a Poroszlói Vass Lajos Általános Iskola intézményvezetője a fejlesztés hátteréről is beszélt: – Az Egri Tankerületi Központ által elnyert pályázatból megújul a Poroszlói Vass Lajos Általános Iskola Sarudi Telephelye, ahol 39 kisgyermek tanul két összevont osztályban. Felújítják a három földszinti termet, a folyosót, kicserélik az elektromos hálózatot és a fűtést korszerűbbé teszik. A száztíz éves épület építészeti szempontból nagyon szép, de elavult. Sajnos, a falak vizesek, salétromosak, ezért az udvaron elvégzik a csapadékvíz elvezetését is, ami megoldja az említett problémát.

Fontos változás lesz, hogy új mosdót alakítanak ki a kislányok számára a földszinten, s megújul a fiúmosdó is. – A munkálatokat június 2-án el is kezdik – tudatta az intézményvezető. – Nagyon örülünk, hogy az önkormányzat az épület energetikai felújítására sikeresen pályázott. Így megtörténhet az elavult, korszerűtlen tető és a nyílászárók cseréje is. A helyhatóság, az iskola és a tankerület jól együttműködik. Az elképzelések megvalósulásával szebb, korszerűbb környezetben tanulhatnak majd a sarudi gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában