határozat

2020.06.24. 15:42

A Hit Gyülekezete lesz a Wigner új fenntartója

A Hit Gyülekezete vállalta, hogy egyházi fenntartóként biztosítja a Wigner Jenő középiskola további sikeres és biztonságos működéséhez szükséges feltételeket.

G. Zs.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A Wigner Jenő Műszaki és Informatikai Középiskola és Kollégiumot fenntartó Wigner Iskola Közalapítvány 2019 végén kereste fel a Hit Gyülekezetét – tudtuk meg az egyház lelkészétől Bohács Zoltántól. Mint megírtuk polgármesteri határozatból derült ki, hogy a Hit Gyülekezete iskola fenntartói jogokat kap.

Megkerestük a leendő fenntartót is, akik azt nyilatkozták, hogy A Wigner Jenő Műszaki és Informatikai Középiskola és Kollégium 2002 óta alapítványi fenntartásban működik és a tavalyi év végén az iskolát fenntartó Wigner Iskola Közalapítvány kuratóriuma megkereste a Hit Gyülekezetét, hogy immár több évtizedes iskola fenntartási tapasztalatokkal is rendelkező bevett egyházként hajlandó lenne-e az iskola működtetését az alapítványtól átvállalni.

– A fenntartó váltást az iskola alkalmazottjai 97 százalékba, a szülői testület és a diákönkormányzat száz százalékban támogatja. Ennek értelmében a Hit Gyülekezete vállalta, hogy egyházi fenntartóként biztosítja a Wigner Jenő középiskola további sikeres és biztonságos működéséhez szükséges feltételeket – fogalmaztak.

Mint írták, Mirkóczki Ádám, polgármester határozatban erősítette meg, hogy a város a tulajdonában álló és maradó iskolaépületeket továbbra is a Wignerben folyó oktatási tevékenység rendelkezésére bocsájtja, a fenntartóváltás miatt, immár a Hit Gyülekezete használhatja erre a célra az ingatlanokat. A határozatban szereplő 2033 és 2034, valamint a 2254 helyrajzi számú ingatlanokban továbbra is a Wigner Jenő Műszaki és Informatikai Középiskola és Kollégium használja majd oktatási-nevelési célra, ezek az épületek továbbra is az iskola működését biztosítják. Ebben változás ezt követően sem lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában