beruházás

2020.06.30. 13:46

Épülhet a minibölcsőde és a tornaszoba is Mezőtárkányban

A település polgármestere, Tóthné Szabó Anita arról tájékoztatta a Heolt, hogy az elmúlt napokban sok kellemes hírt kapott pályázataik ügyében. Szerinte ezek mindegyike falujuk fejlődését szolgálja majd.

S. S.

A Mesevárvoda bővül a minibölcsődéből

Forrás: beküldött

Fotó: Váradi R.

– Nagyon örülök mindig a nyertes pályázatoknak, de most ez a három különösen közel áll a szívemhez: lesz mini­bölcsődénk, tornaszobánk, és végre elindulhat a szennyvízberuházás is – mondta a polgármester.

Ami a bölcsődepályázatot illeti: közel százmillió forintot nyertek megépítésére, az épület berendezési tárgyaira, fejlesztőeszközökre és udvari játszótér kialakítására. A projekt része egy bölcsődebusz beszerzése is, mivel a köznevelési feladataikat társulásban működtetik.

A Mesevárvoda bővül a minibölcsődéből Fotó: Váradi R. / beküldött

– Az óvoda bővítésével valósítjuk meg a beruházást, és természetesen külön elhatárolt játszóudvara lesz a legkisebbeknek. Településünkön ezzel olyan szolgáltatás valósul meg, amelyre a pályázat benyújtása előtti szülői felmérés alapján nagy igény mutatkozott. Hét gyermek bölcsődei ellátása lesz biztosított két szakember foglalkoztatásával – fogalmazott Tóthné Szabó Anita.

A tornaszoba azért fontos a község számára, mert mindeddig a művelődési ház többfunkciós nagytermében voltak a tanórák, hiszen még sohasem volt tornatermük. Pedig több évtizede folyamatosan szép országos atlétikai eredményekkel dicsekedhetnek.

– Régi nagy álom válhat most valóra a kormány döntése értelmében. Egy impozáns, szép nagy épületkomplexum valósul meg: tornaterem zuhanyozókkal, öltözőkkel, egyéb kiszolgálóhelyiségekkel. Az általános iskolánk épülete mellé tervezzük az építését – mondta a faluvezető.

Kormánydöntés

Június 11-én a kormány döntött a mezőtárkányi központú szennyvízprojekt közel 368 millió forintos többlettámogatásáról. A támogatás teljes összege így kevés híján 2 milliárd 879 millió forint. A kivitelezővel megkötött szerződés hatályba léphet és megkezdődik a kiviteli tervek elkészítése, s elindulhat a munka. A szennyvíztisztító telep és csatornahálózat Mezőtárkányban, Mezőszemerén, Egerfarmoson és a borsodi Egerlövőn létesül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában