világnap

2020.06.26. 10:08

Június 26 a kábítószer fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napja

Az ENSZ határozata alapján 1988 óta minden évben június 26-án tartják a kábítószerfogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napját, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kábítószerfogyasztás veszélyeire és a kábítószerkereskedelem elleni harc fontosságára.

Heol

A drogprobléma egy olyan összetett jelenség, amelynek a megoldása csak széleskörű társadalmi összefogással valósítható meg. Az együttműködések kulcsfontosságú szereplői a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok. A KEF elsődleges feladata a drogproblémával foglalkozó helyi szervezetek összefogása, és a drogprobléma kezelésének koordinációja – számolt be portálunknak Tóth Róbert a KEF elnöke.

Az Egri KEF a hosszú távú megoldást a helyi szakemberek, a lakosság, a média és a város által képviselt közös erőforrásban látja. Ez a szemlélet hozzájárulhat a probléma hatékonyabb megelőzéséhez és kezeléséhez. A KEF egyik kiemelt célja ebben az évben, hogy felhívja az érintettek figyelmét a segítségkérés lehetőségeire a városban. Ennek érdekében a jövőben több előadást, konferenciát és a lakosság, különösen a fiatalok

megszólítását célzó programot szeretne megvalósítani a szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában