GYÁSZ

2020.06.29. 10:04

Kiderült: koronavírusos volt Bálint gazda

101. születésnapja előtt hunyt el Bálint Görgy kertészmérnök, Pulitzer-díjas újságíró, az Ablak című tévéműsor szakértője. Tüdőgyulladás győzte le az idős férfi szervezetét. Halálhíre után jött a gyanú: Bálint gazdát koronavírus támadta meg.

Heol

Budapest, 2017. október 16. A magyar népművészet és közművelődés kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Bálint György kertészmérnök (Bálint gazda) budapesti otthonában 2017. október 16-án. MTI Fotó: Czimbal Gyula

Forrás: MTI

Fotó: Czimbal Gyula

Bálint György özvegyének egyik hozzátartozója alátámasztotta a koronavírus-fertőzésről szóló hírt – számol be a Borsonline.

– Szegény gyászoló felesége karanténban van, a gyerekei sem lehetnek mellette a nehéz pillanatokban. Összetört, nem képes semmit mondani. Egyelőre egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett. Egy hete vasárnap halt meg Gyuri bácsi, a feleségével pedig csak másnap közölték: az elhunyt a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, ő pedig karanténköteles emiatt – idézik az egyik hozzátartozót.

Ahogy a Borsonline a Blikk nyomán megírta: a család értetlenül áll a helyzet előtt, Gyuri bácsi ugyanis a vírusveszély kezdetétől önkéntes karanténban élt mindaddig, amíg kórházba nem került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában