Helyi közélet

2020.06.16. 15:25

Megkezdődött a XXIV. Egri Borvidéki Borverseny

Útjára indult tegnap a XXIV. Egri Borvidéki Borverseny. A megmérettetésre összesen negyven borászat jelentezett 236 tétellel.

M. H.

Fotó: Daniel Beran

Mészáros Kálmán, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Bor és Alkoholos Ital Ellenőrzési Osztályának igazgatója a nyitónapon elmondta, a járványügyi helyzetben is fontosnak tartják, hogy megrendezzék a borvidék legfontosabb szakmai rendezvényét. Céljuk, hogy a szakmai bizottságok az előírt egészségügyi távolságot megtartva, magas színvonalon kóstolják a borokat, ezért három napon át, naponta két bizottság működik egy elnöki csúcsbizottság szakmai felügyeletével.

 

Az aranyérmet nyert boroknak a következő Országos Borversenyre történő nevezéséhez az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa támogatásként biztosítja a nevezési díj felét. A kategória-győztes borok különdíjban részesülnek. A Nagy Arany Érmet elért kategória-győztes nedű elnyeri a Champion címet, melyet az értékesítés során is használhat. A díjak átadására a borvidék soron következő ünnepség megnyitóján kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában