Vizet Szenegálba!

2020.07.22. 13:49

Adományokat gyűjt a nagyrédei tinédzser

A 14 éves focista, Tóth György elhatározta, hogy egyedülálló kezdeményezésével hívja fel a figyelmet a világ számos országában, így a Szenegálban is jelen lévő vízhiányra.

Sz. M. L.

Forrás: Shutterstock

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U14-es növendékeként tavaly részt vett Barcelonában a Danone Nations Cupon, ami nemzetközi futballtorna.

– Kintlétem alatt minden csapat egy helyen lakott, így volt lehetőség a részt vevő csapatokkal jobban megismerkedni a szabadidőnkben. Együtt fociztunk szenegáli kortársainkkal. Minden mozdulatnak együtt örültünk – emlékezett vissza.

Hazatérve megosztotta mindezt a családjával, akik meséltek neki a kontinensen uralkodó vízhiány­ról. Szülei segítségével és Nagyréde önkormányzatának támogatásával valósítja meg tervét, adománygyűjtő dobozai megtalálhatók a hivatalban, a Molnár József Közösségi Színtérben, s több boltban is, de az UNICEF-fel közösen kezdett bele a projektbe.

Az UNICEF-fel karöltve

A Vizet Szenegálba! kezdetű felhívásra szeptember 1-jéig várják a felajánlásokat az UNICEF teistehetsz.unicef.hu oldalán, ami a Minden gyerekért fülnél található. Azért dolgozunk, hogy minden rászoruló gyermek hozzájusson tiszta ivóvízhez, alapvető élelemhez, védőoltásokhoz. Köszönöm, hogy támogatod célom – hívják fel a figyelmet.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában