rendelet

2020.07.21. 14:51

Bérlakások: a jövedelmet is figyelembe veszik Gyöngyösön

A város képviselő-testülete a július közepén megtartott ­rendkívüli ülésen módosította az érvényben lévő lakásrendeletet.

J. M.

Ezidáig jövedelmi megkötések nélkül is hozzá lehetett jutni az önkormányzati bérleményekhez, ám az októbertől hatályba lépő rendelet alapján azoknak a bérlőknek, akiknek az egy főre jutó havi nettó jövedelme meghaladja a mindenkori garantált bér 120 százalékát, ami jelenleg 252 ezer forint, az eddig hatályos bérleti díj 150 százalékát, vagyis négyzetméterenként 1200 forintot kell majd fizetniük. A módosítással a képviselők arra törekedtek, hogy az önkormányzati bérlemények díja közelítsen a piaci ­árakhoz.

A grémium egyetértett abban, hogy a helyi lakásrendelet megérett egy átfogó, teljes körű felülvizsgálatra.

A képviselők támogatták a Gyöngyösi Atlétikai Klub (GYAK) kérését, így az önkormányzat négymillió forintos kamatmentes kölcsönt biztosít az egyesültnek ahhoz, hogy a női labdarúgó szakág is el tudjon indulni a 2020/2021-es versenyévadban. A kölcsönt a GYAK visszafizeti a városnak, ha megkapja az MLSZ utófinanszírozásként biztosított támogatását.

A grémium hozzájárult ahhoz, hogy Gyöngyös Város Óvodái megüresedett intézményvezető-helyettesi pozícióját ­Beszéné Gábor Judit töltse be.

A bizottságok elbírálták a helyi nyugdíjasszervezetek működésének és ­programjaik megszervezésének támogatására kiírt pályázatra beérkezett dokumentumokat. Az önkormányzat az idén 12 pályázó közösséget segít másfél millió forinttal.

Az önkormányzat pályázat útján szeretné értékesíteni azt a birtokában lévő Baross Gábor utcai, korábban a Balla Bútor üzletnek otthont adó ingatlan mögötti beépítetlen területet is, amely gazdasági, kereskedelmi és szolgáltató célú felhasználásra ­alkalmas.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában