átadó

2020.07.28. 14:19

Megújult a Heréd-Lőrinci összekötő út szakasza

Kedden átadták a Herédet Lőrincivel és a 21-es főúttal összekötő út nemrég felújított utolsó, csaknem két kilométeres szakaszát. Ezzel a településre bevezető valamennyi szakaszt rendbe tették.

T. O.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Tari Ottó

A mostani rész, amely TOP-os pályázatból valósult meg, 156 millió forintba került – közölte Szabó Zsolt országgyűlési képviselő. Az eseményen a honatyán kívül jelen volt Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és Szabó Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., megyei igazgatója is, a „házigazda” pedig Ilkó-Tóth András polgármester volt.

Az ünnepélyes avatáson elhangzott: alig egy évtizeddel ezelőtt a mostoha útviszonyok miatt szinte megközelíthetetlen volt a falu. A közlekedési vállalat már azt fontolgatta, hogy megszünteti az errefelé induló járatokat, ami igencsak elkeserítette a környékbelieket.

Az elmúlt években, Szabó Zsolt országgyűlési képviselő első megválasztása óta nagyot változott a helyzet. Ma már sima aszfaltréteg vezet a választókörzet csaknem valamennyi településére, s hamarosan a még hiányzó szakaszok is elkészülnek. A politikus elmondta: a térségben a következő jelentős útfelújítás Nagykökényest Zagyvaszántóval és a 21-essel összekötő út felújítása lesz. Ez a jövő esztendőre valósul meg teljes egészében. A munka a Kökényes belterületén lévő mintegy 800 méteres szakasszal kezdődik, a tervek szerint hamarosan. Ezeken kívül rövidesen átadják a Rózsaszentmártont a 10-es aknával összekötő utat, legkésőbb jövő tavasszal pedig a Szűcsi és Ecséd közötti szakaszt is felújítják.

További részletekről hamarosan beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában