átadó

2020.07.25. 10:10

Nyitrai Zsolt is megmutatta a honvédség legújabb harckocsijait (fotók, videó)

Pénteken délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a Leopard 2A4HU harckocsikat. Az átadón jelen volt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

Heol

Tata, 2020. július 24. A korábbi T-72-es harckocsik bemutatója az elsõ négy új Leopard 2A4HU típusú harckocsi ünnepélyes átadása keretében tartott bemutatón a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában 2020. július 24-én. Szeptembertõl év végéig havonta két Leopard érkezik Tatára a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) harcjármûgyártótól, így 12 ilyen jármûvel rendelkezik majd a honvédség. Az új páncélosok a 40 éve rendszerben lévõ orosz T-72-eseket váltják le. MTI/Krizsán Csaba

Fotó: Krizsán Csaba

A péntek reggel kezdődő ünnepélyes állománygyűlésen, a harckocsizók napjához kapcsolódva elismeréseket is átadnak az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál. Most adják át az első négy Leopard harckocsit is – írja a Kemma.hu.

A most megérkezett gépek az első hírnökei annak a tizenkét darabnak, amelyet a Magyar Honvédség lízingszerződés keretében rendelt meg.

Az átadón többek között részt vesz Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője, Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és Michl József, Tata polgármestere is. A rendezvényen Frank Haun, a Krauss-Maffei Wegmann igazgatója, Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka, valamint dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter mond beszédet, majd azt is megmutatják a dinamikus bemutatón, hogy akcióban hogyan mozognak a harckocsik.

 

A már megérkezett 4 harckocsit több követi, így az év végéig összesen 12 Leopard 2A4-es fog szolgálni Tatán az MH. 25 Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsizászlóaljnál, a Magyar Honvédség egyetlen harckocsizó egységénél. A Leopard 2A4HU-val kiképzett, tapasztalatokat szerző magyar harckocsizók a tervek szerint 2023-tól fogják a Magyar Honvédség számára újonnan gyártandó, legkorszerűbb Leopard 2A7 típusú harckocsikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában