korszerűsítés

2020.07.28. 14:28

Vizesblokkokkal és korszerű világítással bővül az egri kórház

A 200 millió forintos beruházás még az ég vége előtt elkészülhet.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A Markhot Ferenc Kórház Hotel épületében lévő fekvőbeteg osztályokon minden kórteremhez vizesblokkot alakítanak ki. Ez azt jelenti, hogy a fürdőszobák zuhanyzóval és WC-vel is el lesznek ellátva. A munkálatok már megkezdődtek. A tervezett 80-ból, 45 vizesblokk már elkészült – tudatta portálunkkal Szegedi Erzsébet, a kórház sajtóreferense. Azt is említette, hogy a projekt egy 200 millió forint értékű beruházás, amit a kórház önerőből finanszíroz és egy külsős vállalkozás közreműködésével valósít meg.

Elmondása szerint a vizesblokkok kivitelezése mellett a fekvőbeteg osztályokon lévő kórtermek világításának korszerűsítése is tervben van. A már elavult fénycsöves lámpatesteket modern, LED paneles világítás váltja majd fel. Mindemellett felhívta figyelmet arra is, hogy a munkálatok, amik várhatóan még az év végére befejeződnek, tisztasági festéssel zárulnak.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Heves Megyei Hírlap/Berán Dániel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában