GYÖNGYÖS

2020.08.04. 15:01

Az anyatej világnapját ünnepelték Gyöngyösön

A Földön évente csecsemők milliói halnak éhen, mert nem jutnak anyatejhez.

Szabó I.

A város önkormányzata az anyatejes táplálás világnapja alkalmából köszöntötte kedden az 1966 óta működő Anyatejgyűjtő Állomás dolgozóit. Ők azért dolgoznak, hogy az anyatej eljusson azokhoz a csecsemőkhöz, akiknek szükségük van rá.

– Rendkívül fontos, hogy mi, édesanyák is kiálljuk egymásért. Fel kell emelni szavunkat a háborítatlan szülés és az ingyenes laktációs tanácsadás eléréséért. A közintézményekben el kell érni, hogy gyermekek táplálására alkalmas helyet alakítsanak ki. Gyöngyösön már van ilyen, és továbbiakat tervezünk – mondta köszöntőjében dr. Szén Gabriella képviselő.

– Az anyatej drága kincs, folyékony arany. Nemcsak táplál, de a szoptatás a legbensőbb kapcsolat anya és gyermeke között. Köszönet az állomás dolgozóinak, mert ünnepnapokon is várják az anyákat – fogalmazott az eseményen dr. Végh Attila képviselő.

A Földön évente csecsemők milliói halnak éhen, mert nem jutnak anyatejhez. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete 1992-ben az Anyatejes táplálás világnapjává nyilvánította augusztus 1-jét, s ezen a napon kezdődik a szoptatás világhete is.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában