Rotary Club Eger

2020.08.17. 18:39

Megtisztították a patak vizét Egerben

Az augusztus 20-i kacsaverseny terepét készítették elő.

Sz. K.

Idén is megtisztították a hulladéktól a patakot Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az augusztus 20-i jótékonysági kacsaúsztató verseny előkészítéseként medertisztítást szervezett a Rotary Club Eger hétfőn az Eger-pataknál. A takarítás a Végvári Vitézek lépcsőitől a kórházi hídig terjedt – tájékoztatta a Heolt Gyetvai Zsolt szervező.

– Az összegyűjtött szemetet a parton tettük zsákokba, a Városgondozás Egerért Kft. pedig elszállította azokat. Az Interact Club Eger idén is részt vett a tisztításban, valamint minden segíteni vágyó önkéntest is vártunk – fogalmazott. Megjegyezte, egészen elképesztő dolgokat lehet találni a patakban ezen a pár száz méteren, tavaly például hűtőajtóra és ágymatracra is bukkantak. Akkor körülbelül tízen segédkeztek a munkában, amelynek eredményeképpen több köbméternyi hulladék gyűlt össze.

Idén is megtisztították a hulladéktól a patakot Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Hozzátette, a Patak Parti Kacsa Party című rendezvény célja idén is egy sószoba létrehozása. Tavaly az Epreskert úti óvodában, most pedig a Szivárvány Óvodában tervezik ezt megvalósítani. Fő célkitűzésük, hogy megőrizzék és erősítsék a kisgyermekek egészségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában