hálózsákban a csillagok alatt

2020.08.22. 15:30

Sokan csatlakoztak a romantikus programokhoz Sirokban és Markazon is

Az elmúlt hét végén Sirokban és Markazon is szerveztek kalandos barangolást.

B. K.

Markazon patkolt tojás kiállítás is várta az érdeklődőket Beküldött fotó

Sirokban immár harmadik alkalommal a várban várták a korábban regisztrált vendégeket, akik az ország minden pontjáról érkeztek. A tizenkét éves Anna szüleivel és testvéreivel például Debrecenből jött. Immár második alkalommal vettek részt a programon.

Érdeklődésünkre elmondta, tavaly is nagyon jól érezte magát. Különösen az esti fáklyás felvonulás és a csillagles érdekelte. A szervezőktől megtudtuk, ezúttal az időjárás is kegyes volt hozzájuk. Szombaton az esti regisztrációkor volt egy kisebb eső, ám a vezetett, fáklyás várlátogatás, s az azt követő csillagles is jól sikerült.

Mivel a vacsorával, reggelivel kínált programcsomagot elérhető áron kínálták, nem véletlen, hogy idén is sokan választották nyaralásként a romantikus kalandot. Sokaknak fontos volt az is, hogy olyan helyszínt válasszanak kirándulásként, ahol a távolságtartás szabályai jól betarthatók, mégis garantáltak az élmények.

Az elmúlt hét végén Markazon is szervezett hasonló programot a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület. Tavaly nyáron a Kisnánai Várba csábították a kalandra éhes érdeklődőket. Kápolnai Nagy Ágnes, a szervezet vezetőjének célja, hogy minél több különlegesebb helyszínre invitálják meg a vendégeket, hogy a hálózsákos kaland mellett az adott település értékeivel is ismerkedhessenek.

Markazon patkolt tojás kiállítás is várta az érdeklődőket Beküldött fotó

A jelentkezők Gyöngyössolymoson, a Csák-kőnél találkoztak, majd Markazon megtekintették László Gyula patkolt tojás kiállítását. A táborverés, sátorállítás után a helyi Kézművesházba látogattak, ahol nagy szeretettel látták vendégül a csapatot. Mindeközben némi eső kíséretében elkészítették a vacsorát, este pedig a Markazi-tó partján gyönyörködtek a tájban.

A borús idő ellenére a csillagles itt sem maradt el. Másnap bőséges reggelivel, és kisebb-nagyobb túrákkal folytatódott a program, amely vasárnap ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában