hálózsákban a csillagok alatt

2020.08.22. 15:30

Sokan csatlakoztak a romantikus programokhoz Sirokban és Markazon is

Az elmúlt hét végén Sirokban és Markazon is szerveztek kalandos barangolást.

B. K.

Sirokban immár harmadik alkalommal a várban várták a korábban regisztrált vendégeket, akik az ország minden pontjáról érkeztek. A tizenkét éves Anna szüleivel és testvéreivel például Debrecenből jött. Immár második alkalommal vettek részt a programon.

Érdeklődésünkre elmondta, tavaly is nagyon jól érezte magát. Különösen az esti fáklyás felvonulás és a csillagles érdekelte. A szervezőktől megtudtuk, ezúttal az időjárás is kegyes volt hozzájuk. Szombaton az esti regisztrációkor volt egy kisebb eső, ám a vezetett, fáklyás várlátogatás, s az azt követő csillagles is jól sikerült.

Mivel a vacsorával, reggelivel kínált programcsomagot elérhető áron kínálták, nem véletlen, hogy idén is sokan választották nyaralásként a romantikus kalandot. Sokaknak fontos volt az is, hogy olyan helyszínt válasszanak kirándulásként, ahol a távolságtartás szabályai jól betarthatók, mégis garantáltak az élmények.

Az elmúlt hét végén Markazon is szervezett hasonló programot a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület. Tavaly nyáron a Kisnánai Várba csábították a kalandra éhes érdeklődőket. Kápolnai Nagy Ágnes, a szervezet vezetőjének célja, hogy minél több különlegesebb helyszínre invitálják meg a vendégeket, hogy a hálózsákos kaland mellett az adott település értékeivel is ismerkedhessenek.

Markazon patkolt tojás kiállítás is várta az érdeklődőket Beküldött fotó

A jelentkezők Gyöngyössolymoson, a Csák-kőnél találkoztak, majd Markazon megtekintették László Gyula patkolt tojás kiállítását. A táborverés, sátorállítás után a helyi Kézművesházba látogattak, ahol nagy szeretettel látták vendégül a csapatot. Mindeközben némi eső kíséretében elkészítették a vacsorát, este pedig a Markazi-tó partján gyönyörködtek a tájban.

A borús idő ellenére a csillagles itt sem maradt el. Másnap bőséges reggelivel, és kisebb-nagyobb túrákkal folytatódott a program, amely vasárnap ért véget.

Ezek is érdekelhetik