Gárdonyi tér

2020.08.27. 14:54

Szombattól üzemel az óriáskerék Egerben

A tervek szerint szombat délutántól újra a magasból tekinthetik meg a várost a kíváncsi szemek.

Sz. M. L.

Jóval többen emelkedhetnek a magasba Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Gárdonyi téren most épülő óriáskerék magassága, negyvenöt méter, közel kétszerese a tavaly októberben érkezett látványosságnak – tudtuk meg az üzemeltetőtől.

– Harminchat zárt, körpanorámás teljes üvegezésű kabinnal rendelkezik, a férőhelyek száma kabinonként hat személy. Természetesen a járványügyi protokollt szigorúan betartva üzemeltetjük az óriáskereket. Öt perces menetidőt tervezünk, családok egy kabinban foglalhatnak helyet, de idegenek nem szállhatnak be ugyanabba. Amennyiben pedig szigorítás várható a jövőben, akkor annak megfelelően hangoljuk mi is az intézkedéseket – részletezte Pick Andreas, az üzemeltető magyarországi képviseletének a vezetője.

Jóval többen emelkedhetnek a magasba Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az óriáskerék szerdán érkezett, kihelyezéséért az üzemeltető bérleti díjat fizet a városnak. Amint megbizonyosodnak arról, hogy minden biztonsági előírásnak megfelel, üzembe helyezik, s novemberig marad majd a városban.

A magyar a Dankeschön Kft. németországi anyavállalata Európa vezető mobil-óriáskerék üzemeltető cége. Elmondásuk szerint jelenleg hét óriáskerékkel rendelkeznek, a legkisebb 33, a legnagyobb 72 méter magas. Utóbbi rendszerint Londonban áll a Hyde-parkban a karácsonyi vásárokon.

Az Egerben épülő óriáskerék Balatonalmádiból érkezett. Két éve debütált Debrecenben az Adventi Vásáron, akkor egyenesen a holland gyárból utazott oda. Azóta többek között Debrecenben, Hamburgban, Berlinben, Ausztria és Franciaország több városában fordult már meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában