előadás

2020.09.26. 20:00

Arany minősítést szereztek történetük legjobb pontszámával az egri majorettek

Az Egri Majorette Egyesület művészeti vezetője Kovácsné Bretus Éva szerint őket is megviselte ez a rendhagyó év, de ettől függetlenül szép eredményeket tudhatnak maguk mögött.

Molnár Helga

A járvány miatt rendhagyó évben is remek eredményekkel büszkélkedhet az egri csapat

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Beküldött fotó

– Az elmúlt néhány hónap bizony megviselt minket is, hiszen a gyerekek azért járnak, dolgoznak egész évben, hogy a tavaszi-nyári időszakban bemutathassák a tanultakat, és erre idén alig-alig jutott lehetőség. Számos felkérésünk volt a május-június-júliusi időszakra, melyek mind elmaradtak, az ifjúsági csoportok országos fesztiválra, a nagyobbak külföldre készültek, amely így halasztódott, ám szerencsére azért augusztusban és szeptemberben volt néhány szabadtéri rendezvény, melyen felléphettek a lányok – mondta Kovácsné Bretus Éva.

Szavai szerint nagyon segítőkész szülői háttérrel rendelkeznek, így a tavaszi edzéseket online gyakorlással tudták megoldani – hogy legalább a koreográfiák sorrendjét ne felejtsék el –, amin szorgalmasan részt vett mindenki, majd júniustól zajlanak a személyes edzések a szabályok betartása mellett. A nagylányokra hárult a legnagyobb feladat, mert így rövidebb idő jutott a minősítésre való felkészülésre, ezt viszont ellensúlyozta a szorgalmuk, hiszen nagyon sok edzést beiktattak és összefogva áthidalták ezt a nehézséget is.

Eredményeik közül kiemelkedik a XXII. Zenés Parádé és Minősítő Gálán való részvétel.

– Az egylet kilenc csoportja harminc koreográfiával állt színpadra. Ebből a felnőtt csoport hat koreográfiáját a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség szakmai zsűrije értékelte. Ez a legnagyobb megmérettetés, melyen a majorette csoport itthon részt vehet. A legnehezebb „D” fokon nemzetközi kiemelt arany minősítést szereztünk, ráadásul történetünk legmagasabb pontszámával – büszkélkedett.

A járvány miatt rendhagyó évben is remek eredményekkel büszkélkedhet az egri csapat
Beküldött fotó / Heves Megyei Hírlap

A jövőbeni tervekről is szólt. Mint mondta, önálló próbateremmel rendelkeznek, így a tornatermekből való kizárás nem érinti a csapatot, a terem folyamatos fertőtlenítése, a szabályok betartása a gyermekek érdekében egyaránt biztosítható.

– Új ovis csoportot hirdetünk négy-hat éves kislányoknak, a többi csoportunkba is folyamatosan érkeznek az új érdeklődők, az edzések zökkenőmentesen zajlanak. Szorgalmasan járnak a gyerekek, már kezdjük az új koreográfiák készítését – taglalta Kovácsné Bretus Éva.

Úgy fogalmazott, a gyerekeknek kell a mozgás, kell a szabadidős program és kellenek a barátok, nem vehetünk el mindent tőlük hónapokra. A legfőbb tervek között az országos fesztiválokon való részvétel, a nagyobb csoportok külföldi vendégszereplése, valamint országos fesztivál Egerben történő megrendezése szerepel.

– Ezeken kívül nagyon bizakodunk abban, hogy ez a nehéz helyzet jövő tavasszal véget ér és ezáltal az idén elmaradt fellépéseket is pótolhatjuk minden csoporttal – tette hozzá a művészeti vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában