tűzoltóság

2020.09.09. 18:17

Hamarosan elkészülnek az új gyöngyösi tűzoltólaktanyák (fotók)

A gyöngyösi tűzoltók még az év vége előtt birtokba vehetik a megújult bázist.

Sz. M. L.

Forrás: Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Heves Katalin / Nagy Csaba

A lánglovagok hamarosan elkészülő új bázisát mutatta be szerda délelőtt dr. Zólyomi Géza ezredes a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője a sajtónak. A tűzoltólaktanyák kialakítása mintegy 1 milliárd 302 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból valósul meg.

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a hatékonyságukat növelő zöldmezős beruházással egy, a kor szakmai elvárásainak megfelelő, modern és gazdaságosan fenntartható ingatlan épül, amely a városi katasztrófavédelmi kirendeltségnek és a hivatásos tűzoltó parancsnokságnak ad majd otthont.

A csaknem egy hektáron megépülő új laktanya alapterülete meghaladja az ezerhatszáz négyzetmétert, és két funkcionális egységből áll. Az irányítási, hivatali épületrész mellett egy, a szertárakat magába foglaló, a készenléti állomány elhelyezésére szolgáló, több mint ezer négyzetméteres épületszárnyat is kialakítottak. A létesítményben összesen tizenkét gépjármű helyezhető el. A munkálatok várhatóan az év végére fejeződhetnek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában