természetjárás

2020.09.27. 13:02

Madárlesre hívja az érdeklődőket a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Október első hétvégéjén rendezik meg az Európai Madármegfigyelő napokat, amelyhez számos szakember és önkéntes is csatlakozik.

Heol

Forrás: BNPI

Fotó: Kozma Attila

Minden év október első hétvégéjén rendezik meg az Európai Madármegfigyelő napokat, amelyhez Európa szerte számos szakember és önkéntes is csatlakozik. Az akció célja egy európai szintű ismeretbővítés az őszi madárvonulásról, valamint minél több érdeklődő invitálása a természetbe. A megmozdulás egyben verseny is az európai országok között, a résztvevők száma és a látott madarak száma mellett az is számít, hogy hány helyszín csatlakozott országon belül a programhoz – írja honlapján a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

Mint írják, az Európai Madármegfigyelő Napokhoz csatlakozva a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság madárgyűrűzési bemutatóra, madarásztúrára invitálja az érdeklődőket. A program során lehetőség lesz bepillantást nyerni a madárgyűrűzés rejtelmeibe. A speciális madarászhálóval befogott fajok, jelölés közben testközelből megfigyelhetőek, fényképezhetőek az elengedésüket megelőzően. A program részeként rövid, vezetett madarásztúra keretein belül lehetőség adódik Sástó madárvilágának terepi megfigyelésére is, amelyhez távcsöveket, teleszkópot biztosítunk.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a találkozó október negyedikén, a Sás-tó melletti pihenő padoknál a tavat átszelő híd közelében lesz illetve, hogy az ingyenes programhoz folyamatosan lehet csatlakozni 7 és 12 óra között.

További információkért írjon [email protected] e-mail címre vagy hívja a 06-20-346-40-61-es telefonszámot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában