fejlesztés

2020.09.16. 14:00

Tizenegyezer négyzetméterrel bővülhet Egerben az Emerson

A tervek szerint közel megduplázódna a gyár mérete, új kutatás-fejlesztési laborral, további gyártócsarnoki résszel és irodákkal gazdagodhat.

Tóth Balázs

Munkában az Emersonnál. Az új épület jövő szeptemberre készülhet el

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Az Emerson bővíteni tervezi egri gyáregységét, amely az iparban széleskörűen használt fluid control és pneumatika hengerek gyártására specializálódott. Jelenleg az Emersonnak Egerben több, mint félezer munkavállalója van, tájékoztatta portálunkat az Emerson FCP Hungary Kft. Mint írták, annak érdekében, hogy a vállalat tovább növekedhessen és kiszolgálja vevőit és piacait, az Emerson tervei szerint közel megduplázza egri gyárának méretét, mintegy tizenegyezer négyzetméter új terület hozzáadásával. Ennek keretében tervezik egy új kutatás-fejlesztési labor, további gyártócsarnoki rész és irodák, valamint egy munkavállalói kantin kialakítását. A jelenlegi tervek szerint az építkezést 2020 utolsó negyedévében kezdik meg, az új épület átadása jövő év szeptemberére várható. További részleteket a projekttel kapcsolatban később tesznek közzé.

A bővítéshez egyébként a területre vonatkozó építési szabályzat módosítása is szükséges, ezért ez már téma volt az egri önkormányzat bizottságainál és közgyűlésén augusztusban. Itt a déli iparterületre vonatkozó szabályozási terv átalakításáról is tárgyaltak, az érvényben lévő szerint ugyanis jelenleg három nagyobb méretű csarnokot lehetne fölépíteni a területen, míg a közlekedési változtatásokat is tartalmazó módosítás a megközelítés javításával – hiszen használaton kívüli területek lennének elérhetőek – több épület, köztük kisebb csarnokok, irodák, raktárak felhúzására adna lehetőséget.

Munkában az Emersonnál. Az új épület jövő szeptemberre készülhet el
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Az új magánút az Eger-patakon átvezető vasúti hídhoz vezetne a volt iparvágány nyomvonalán. Az egykor a patak mellé tervezett kerékpárútról lemondanának, hiszen az a beleépítések miatt már nem kivitelezhető. Az új szabályozás szerint a patak felőli telekhatárhoz már közelebb, 15 méterre is építkezhetnének az ipari parkba betelepült vállalatok, a korábban előírt húsz méter széles zöldsáv helyett pedig valamivel keskenyebb területen fasort kellene telepíteni.

Az önkormányzat elé került tervekben egyébként emlékeztettek arra, hogy a jelenleg az Emerson tulajdonában lévő pneumatikai gyár építésekor, 2004-ben már készült koncepció és mesterterv a későbbi bővítésekre, azóta viszont úgy módosult a helyi építési szabályzat, hogy az nem volna megvalósítható. Most viszont szükség volna egy logisztikai és gyártócsarnoki épületrészre, irodai és szociális blokkra, az üzemi területen belül húzódó út- és közműhálózat bővítésére, valamint a parkolóhelyek számának bővítésére. Szintén felidézték, hogy az elmúlt több mint másfél évtizedben kisebb kiegészítő bővítések készültek az épületeken belül, valamint a megnövekedett tárolási igények kielégítésére két sátorraktárat is felállítottak már. A tervezett beruházás első lépcsőjében ideiglenesen áttelepítenék egy egyik sátorraktárat, amelyben a gyártáshoz szükséges alapanyagokat tárolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában