faültetés

2020.09.20. 14:52

Új egyeddel bővült az egri Vincellér-park: kutatóra emlékezik az idei fa

Az Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete hagyományaihoz híven idén is emlékfa ültetéssel tisztelgett egy, a szőlészet, borászat területén kimagaslót alkotó munkássága előtt.

M. H.

2020.09.19. Eger - Borbaráthölgyek - Faültetés - Dr. Kaptás Tibor emlékfa - HMH - NR - Nemes Róbert

Fotó: Nemes Robert

Vasné Ignácz Katalin, egyesületi elnök lapunknak elmondta, dr. Kaptás Tiborra esett a választásuk, aki az egri borvidéken végzett szőlő kórtan kutatásban és növényvédelmi szaktanácsadásban végzett hatalmas munkát, ezért ültettek fát szombaton a Vincellér-parkban az emlékére.

– 2008 óta tart a hagyomány, már Gál Tibor borász, Bereznai László és dr. Csizmazia Darab József szőlőnemesítők, Grőber Jenő borász, az egri Vincellériskola néhai szőlész-borász tanárai, s Barócsi Dezső emlékére ültettünk eddig emlékfát. Dr. Kaptás Tibor vezetésével a Heves Megyei Növényvédő Állomás Biológiai Laboratóriuma a szőlő növényvédelem technológiájának kidolgozásában végzett fejlesztő munkát, az elsők között kezdett rezisztencia vizsgálatokba. Kötelességének érezte, hogy a szőlő védelemben szerzett ismereteit minél szélesebb körben átadja a szőlészeknek – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában