beruházás

2020.09.08. 18:26

Újabb pályázati határidő közeledik Heves megyében

Közösen tartott sajtótájékoztatót kedden a megyeházán Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés elnöke, Kis István Boconád, illetve Eged István Pétervására polgármestere.

G. R.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Nemes Róbert

Az ezerháromszáz lakost számláló Boconádon sikerült megállítani a népességfogyást a Magyar falu programban elnyert források segítségével, az észak-hevesi térség központjában, Pétervásárán pedig régóta hiányzó fejlesztések valósulhattak meg a Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázataiból. Mindez azon a sajtótájékoztatón hangzott el, melyet Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés elnöke, Kis István Boconád, illetve Eged István Pétervására polgármestere közösen tartott kedden a megyeházán.

Kis István mondandójából kiderült, a településre öt alprogramra, összesen 37,5 millió forint jutott a Magyar falu programban, s ebből csak útfelújításra 25 millió forint jutott. A faluvezető hangsúlyozta, önerőből ennyi fejlesztésre nem futotta volna, ráadásul nemcsak hogy megállították a népességfogyást, még gyarapodott is Boconád lakossága az elmúlt időszakban.

Pétervásárán 575 millió forint vissza nem térítendő TOP-os támogatást költhettek egyebek között épületfelújításra, a piacra, zöldterületek megújítására. Eged István örömének adott hangot, amikor arról számolt be, hogy szintén TOP-os pénzből olyan intézmény jöhetett létre a városban, amilyen korábban nem volt. A 167 millió forintból megvalósított bölcsőde minden férőhelye megtelt.

– Idén eddig 1,5 milliárd forint jutott a megyébe a Magyar falu programban – mutatott rá Juhász Attila Simon. A közgyűlési elnök felhívta a figyelmet arra, hogy az utolsó idei pályázatbeadási határidő szeptember 10. ebben a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában